Naturalny płyn do mycia warzyw i owoców - 5 l
Skutecznie usuwa biologiczne i chemiczne zanieczyszczenia z powierzchni warzyw i owoców takie jak: wosk, pestycydy, bakterie, itp.
Płyn do mycia owoców i warzyw, który skutecznie usuwa biologiczne i chemiczne zanieczyszczenia z powierzchni skórki takie jak: wosk, pestycydy, bakterie, wirusy, brud. Produkt wyróżniający w 100% naturalny skład surfaktantów, starannie dobranych o wysokiej skuteczności. Opakowanie do wielokrotnego użytku,
alergenów, alkoholu, barwników, chloru, EDTA, enzymów, fosforanów, konserwantów, nanocząstek, octu, parabenów, PEG, SLES, SLS, sody.
Niejonowe środki powierzchniowo czynne (<5%).
Kwas cytrynowy – obniża pH, wspomaga rozkład wosku i innych zanieczyszczeń z powierzchni owoców i warzyw.
Kwas mlekowy – skutecznie usuwa cienką powłoczkę zanieczyszczeń z powierzchni owoców i warzyw.
Chlorek sodu – usuwa pestycydy oraz zapobiega rozwojowi mikroorganizmów.
Poliglukozyd kwasów oleju kokosowego – wpływa na delikatne pienienie się i wspomaga usuwanie zanieczyszczeń nie pozostawiając żadnego posmaku oraz nalotu.
Przez spryskanie – spryskać owoc lub warzywo i rozprowadzić dokładnie na całej powierzchni. Pozostawić na ok. 20-30 sekund, aby zanieczyszczenia mogły się rozpuścić, a następnie dokładnie spłukać wodą i osuszyć.
Przez namoczenie – 10 ml roztworu wlać do 1 l wody. Moczyć owoce i warzywa przez 3 minuty w przygotowanym roztworze, a następnie dokładnie spłukać wodą.
Skutecznie usuwa biologiczne i chemiczne zanieczyszczenia z powierzchni warzyw i owoców takie jak: wosk, pestycydy, bakterie, itp.
Skutecznie usuwa biologiczne i chemiczne zanieczyszczenia z powierzchni warzyw i owoców takie jak: wosk, pestycydy, bakterie, itp.